19-03-2007

Allianties


Ze zijn deze lik aan het afvullen en dit wordt vuurwerk. Er komen nu dagelijks gedetineerden uit de gevangenissen uit de omgeving hier naartoe, omdat daar geen plaats meer is. Ze komen met groepjes van vier. We zijn nu al met ons 42n voor 20 cellen. Eigenlijk voor 17 cellen, want er zijn 3 moordenaressen die alléén zitten, met altijd de geblindeerde deur dicht,
    “Want,” wordt er gezegd, “die vrouwen hebben kinderen vermoord en die zouden gelyncht worden als jullie bij ze konden.”
    Dus die zitten geïsoleerd. Maanden soms. Op nix af.
    En beneden zit een spijtoptant nog geïsoleerder dan geïsoleerd voor haar eigen veiligheid en een zigeunerin met een baby.
  
     Irina, die dus niet naar huis is gestuurd en niet is uitgeleverd, heeft contact met een zigeunerin uit het oostblok, die heeft gevraagd of ze bij ons in de cel mag, want iedereen hier voelt al op d’r klompen aan dat met z’n tweeën in een cel niet lang meer goed gaat gaan.
Oooh nee, iedereen die nu binnen komt, gaat meteen met z’n drieën en de vrouwen met gevangenis-ervaring weten dat ze nu beter zelf iets kunnen regelen, dan af te wachten wie er toevallig binnenkomt en bij je wordt gestopt.
Ik heb werkelijk mazzel met Irina, maar je kan ook zomaar een totale zenuwpees of ‘s nachts ronddolende freak of 'n agressieve alco bij je geplaatst krijgen en dan heb je geen seconde rust meer.
(kramp in m’n schrijf)

Ik heb volmondig "Ja !" gezegd, want de zigeunerin is aardig en rustig en zo krijgen we lekker veel roddels te horen uit alle lagen van deze mini-samenleving.

Dit wordt interessant hier: er vormen zich allerlei allianties, net als in de apenserie monkeyworld op animal planet. 

Anandé, die toch wel n beetje de ongekroonde koningin van de afdeling lijkt, zegt dat ‘t een slechte zaak is als zich groepjes gaan vormen. Wordt vervolgd.

Maandag of dinsdag hoop ik ook van m’n nieuwe advocaat te horen en dan schrijf ik het jullie ook meteen, hoewel ik denk dat veel van m’n brieven aan jullie toch wel raadselachtig verdwijnen . . . Okay, genoeg geluld.

Kussz en ik hou van jullie.
Anna

Geen opmerkingen: